”Summer is coming”

Vitsikkäästi käännettynä Game of Thronesista, mutta sopiikin hyvin ajankohtaan. En ole hetkeen kirjoitellut, koska aikani on mennyt lähinnä pihahommiin. Maalausurakkaa, terassin öljyämistä, aidan rakentamista, haravointia, istuttamista, you name it..

Älykodin ja älyvalaistuksen osalta aika on mennyt lähinnä käytöstä nauttimiseen, eikä tällä hetkellä edes olekaan kovin suuria seuraavia suunnitelmia. Wish-listalla toki on kaikenlaista kivaa, jota olisi kiva edistää. Olen mm. nyt ihan tosissani katsonut Hue-ulkovaloja, mutta hieman häiritsee mm. Lilyn valotehottomuus. Tästä on monessa arvostelussa mainittukin, joten pitäisi käydä itse jossakin paikan päällä katsomassa ja kokeilemassa miltä nuo oikeasti näyttää. Huen ulostarkoitetut led-valonauhat olisivat ehkä se kaikista parhain ratkaisu meidän pihan valaisemiseen. Sillä saisi nätisti terassin kaiteet valaistua jos asentaisi valaisemaan alas päin. Pitää tätäkin pohtia.

Älylukkoja olen kotiin myös katsellut. Jäänyt tosin melko kevyeksi tämä tutkiminen. Abloyn Yale Doormania moni on kehunut ja tällaista kävin tutulla kokeilemassakin. Näyttää hyvältä ja toimii hienosti, mutta kun ei ole Smartthingsin kanssa integroitavissa. Eikä Abloylla ole halua asiaa edistääkään. Ulkomailta taas saisi Yalen ST-yhteensopivia älylukkoja tilattua, mutta nuo kun eivät sitten sovi tähän suomalaiseen lukkorunkoon. Tästä syystä en oikein tiedä viitsinkö lainkaan lähteä ainakaan Yalen osalta tähän älylukkorumbaan. Muut vaihtoehdot eivät kylläkään houkuttele yhtään sen enempää.

Nyt täytyy jatkaa arjen askareiden parissa. Mukavaa (sateista) alkanutta viikkoa.

Scroll to Top