Valaisimen valmistaja ja malli hakusessa?

Heti alkuun täytyy sanoa yksinkertaisesti ”kiitos” Valohullun blogin lukijoille. Tämä on tuore blogi ja samalla tuore harrastuskin, joten en osannut odottaa, että kukaan kirjoituksistani olisi erityisen kiinnostunut. Google Analytics -palvelun kautta olen huomannut, että Teitä kävijöitä on useampiakin viikkotasolla. Enkä laskenut mukaan niitä blogi-toiminnan sivutuotteena tulevia ulkomaalaisia sivuston pollailuja ja roskapostittajia. 🙂

Palautelomakkeen kautta olen myös jo saanut todistettavasti yhden (hurraa) viestin, jossa kyseltiin tarkemmin Ikean lamppujen parittamisen haasteista. Hienoa, jos kykenin edes pikkiriikkisen auttamaan vastineeksi siitä, että kysyjä oli jaksanut vaivautua minulle kirjoittamaan.

Kommentteja saa heittää rohkeasti myös artikkeleiden perään, niin vastailen kyllä takaisin.

Käytän heti tämän pienimuotoisen näkyvyyden hyväksi, ja tiedustelen josko joku sattuisi tietämään erään valaisimen valmistajan ja mallin. Kyseinen valaisin lienee 60- tai 70-luvulla valmistettu. Näitä on myyty todennäköisesti näiden vuosikymmenten ”tavarataloissa”. Sain käsiini yhden kattoon kiinnitettävän valaisimen, sekä samaan sarjaan kuuluvan seinävalaisimen. Mitään osviittaa ei valaisimista löydy, joka kertoisi valmistajan tai edes jotakin valaisinmalliin liittyvää. On todennäköistä, että näitä on sen ajan sarjatuotannolla tehty paljonkin, mutta Googlesta en tällaista valaisinta lukemattomista hauista huolimatta löytänyt.

Olisiko lukijoiden joukossa henkilö, joka on samanlaiseen valaisimeen jossakin törmännyt tai tietää siitä minua enemmän? Ja tavoitteena olisi tietää mistä valaisimista on kyse, jotta voisin niitä yrittää jatkossa lisää käyttööni etsiä. Ovat todella hienot varsinkin nyt, kun itse polttimot on päivitetty Huen vastaaviin älyllisiin polttimoihin.

Ohessa etsintäkuulutuksen kohde….

Kattovalaisin
..ja saman sarjan seinävalaisin..

EDIT: 17.7.2020. No kylläpä tämän selvittämisessä meni lopulta aikaa. Nyt kuitenkin valaisimen valmistaja on tiedossa ja se on 1960-luvun Hyval. 🙂

Scroll to Top