Uusia Hue-tuotteita

Philips Hue -tuoteperheeseen tuli uusia lisäyksiä, joista ainakin yksi on melkoisen mielenkiintoinen. Kyseessä on valonauha, joka on nk. multigradient, eli nauhan yksittäisistä ledeistä jokainen voi toistaa haluamaansa väriä. Tuotetta ei voi käyttää ilman Philips Hue Play HDMI sync -boxia ja Philips Hue -siltaa, joten jos tuotteesta innostuu, niin vaatii jonkin verran kahisevaa. Tuote on ennakkotilattavissa ja ilmestyy virallisesti ostettavaksi lokakuun aikana.

Kuvalähde: philips-hue.com

Tämä tuote vastaa nyt siihen kysyntään, jota ainakin Amerikan mantereella ja muuallakin on kovasti huudeltu, eli television ambilight-valaisuun. Jos Suomessa haluaa hankkia Philipsin patentoiman ambilight-television taustavaloineen, saa sellaisen käytännössä mistä tahansa kodinkoneliikkeestä. Amerikassa näitä ambilight-televisioita ei jostain syystä myydä, joten luontaisesti HDMI sync boxin saapuminen markkinoille sai ihmiset innostumaan. Boxi taitaa maksaa n. 250€ ja lisäksi sitten käyttäjät hankkivat näitä Philips Huen yksivärisiä led-nauhoja television jokaiselle sivulle. Jos televisioruudun vasemmalla puolella on punaista, värjätään taustavalo kyseise puolen led-nauhalla seinään tällä päävärillä. Jos televisioruudun oikea puoli täyttyy enimmäkseen vihreästä, värjätään seinä vihreällä värillä. Jos televisioruudun vasemmalla puolella on sinistä, punaista ja vihreää, värjätään seinä sillä värillä mitä on eniten…

Uuden Play Gradient Lightstripin idea perustuu siis siihen, että Hue-sillan ja HDMI sync boxin rinnalle riittää yksi halutun mittainen gradient-nauha aiemma kolmen erillisen yksivärisen nauhan sijaan. Nauhoja myydään eri mittaisina aina 55″ – 75″ televisioruudun tarpeisiin. Mitä pidempi nauha, sitä kalliimpi se on. En löytänyt vielä Eurooppa/Suomi -hintoja, koska perinteiseen tapaan edes suomenkieliset Huen omat sivut eivät kerro tuotteesta mitään. Mikä juttu muuten tämä on, että kun uusia tuotejulkaisuja tehdään, niin Suomessa Philips ei mainitse asiasta sanaakaan. Olisiko odotettavissa, että ensimmäinen tiedote asiaan liittyen ilmestyy ehkä parin viikon päästä Philipsin sivuille.. herätystä siellä…

Kuvalähde: https://www.theverge.com/

..mutta niistä hinnoista. Brittien Hue sivujen mukaan 165cm pitkä 65″ – 75″ ruudulle tarkoitettu nauha maksaa 139,99£ = 156,9€.

Pykälää pienempi nauha joka on pituudeltaan 140cm ja on tarkoitettu 55″ – 65″ ruudulle maksaa 129,99£ = 145,7€.

Pisin nauha on pituudeltaan 190cm ja soveltuu päälle 75″ ruutuihin. Tämä nauha maksaa 149,9£ = 168,1€.

Kun näitä kodinkoneliikkeistä alkaa täälläkin saamaan, niin hintaan voi varmasti lisätä vähintään 10€-20€ lisää nk. ”Suomi-lisää”. Tuotteesta voi käydä lukaisemassa lisää mm. brittien Hue-tuotesivuilta (klik). Lisäksi jos led-nauhan asennusvideo kiinnostaa, niin se löytynee Youtubesta täältä.

Muut Hue-tuoteperheen julkaisut löytyneen kivasti samaisilta brittien Hue-sivuilta, kun sorttaa tuotteet uusimpien julkaisujen perusteella näin (klik). Tuotelistassa nyt myös erityisesti ulkoisesti, mutta myös teknisestikin piristettyjä Philips Hue Iris -valaisimia.

Scroll to Top