Uusi versio Philips Hue -kytkimestä

Mikäli huhut paikkansa pitävät, julkaistaan tammikuussa uusi versio Philips Hue -kytkimestä… ja voidaan kai sanoa, että oli jo aikakin. Nykyisessä kytkin-mallissakaan ei varsinaista vikaa mielestäni ole, mutta uuden version pienet oivallukset tulevat käyttökokemusta todennäköisesti parantamaan.

Uudessa kytkimessä näyttää nykyisestä kytkimestä poiketen olevan vain kolme nappia. Todellisuudessa kytkimen keskellä oleva nappi on keinukytkimellä toteutettu, joten käytännössä keskimmäinen iso painike pitää edelleenkin sisällään ”lisää” ja ”vähennä” -toiminnot. Kytkimen napeista ylimmässä on pieni pykällys, jotta tämä kytkimen tärkein painike olisi helposti tunnusteltavissa hämärissä olosuhteissa.

Ylimmän napin tarkoitus on kytkeä valot päälle ja pois, kun taas vanhassa kytkimessä tämä toiminnallisuus oli oletuksena jaettu kytkimen ylimmälle ja alimmalle napille. Nyt sitten monille herää toki kysymys, että mikä alimman ”HUE” -kirjaillun painikkeen tarkoitus sitten on? Toistaiseksi voidaan tehdä vain hyviä (ja huonoja) arvauksia, mutta yleisin olettamus on, että HUE-painikkeella voidaan vaihtaa käytettävää ”scenea” (relax, bright, dimmed, jne.).

Huhujen mukaan myös omien sceneja on mahdollista HUE-painikkeen kautta aktivoida. Käytännössä siis Hue tekee muutoksia myös ohjelmallisesti ja mahdollistaa kytkimen laajemman käytön oman Hue-applikaation kautta. Tosin nykyiselle Hue-kytkimelle on ollut mahdollista aktivoida posketon määrä eri toimintoja käyttämällä esim. Hue Essentials -applikaatiota. Olenkin ihmetellyt, että miksi uusien toiminnallisuuksien lisääminen on natiivin Hue-applikaation osalta aina niin kovin hidasta.

Mikäli pikkulinnut myös oikein lauleskelivat, pitäisi kytkimen ”seinälevyn” olla nykyistä kytkimen vastaavaa selkeästi leveämpi. Tämä mahdollisesti tarkoittaa sitä, että seinälevy peittäisi suurimman osan eurooppalaisista seinäkytkimistä. Nykyisen kytkimen levyn leveys on 70mm, kun taas uuden kytkimen levyn leveys on 80mm. Tätä täytyy itse vielä ajatuksella miettiä, että miten alla olevan fyysisen kytkimen saisi kuitenkin tarvittaessa jatkamaan toimintaansa. Kenties jokin magneetti- tai saranaviritys, millä seinälevyn saa tarvittaessa auki ja fyysiseen katkaisimeen pääsee käsiksi. Tosin en muista sellaista, että fyysiseen katkaisimeen olisi Huen käyttöönoton jälkeen pitänyt käsiksi enää päästä.

Eipä siinä. Jään innolla odottelemaan tammikuuta ja uuden kytkin-mallin julkaisua. Samalla tullaan huhujen mukaan julkaisemaan myös uusi Hue Wave Linear-ulkovalo -mallisto, joka ryhtyy valaisemaan messevällä 1400-lumenin valoteholla ympäristöään ja kykenee myös väritoistoon. Valaisimen on kerrottu olevan 80cm leveä ja mm. Hue Lily-ulkovalojen tapaan näitä voi kytkeä useamman peräkkäin. Potentiaalinen talon ulkoseinien ”maalaaja” siis!

Scroll to Top