Uudet hue bluetooth-lamput

Vastaanotin tänään 6kpl Hue White-lamppuja Saksan Amazonista. Nämä, kuten edellisetkin hankkimani lamput, ovat uusia bluetooth-yhteensopivia lamppuja. Viime kerralla kun paritin lamppuja Hueen, oli prosessi jotenkin todella vaivalloinen ja kankea. Normaalisti uuden Hue-lampun lisääminen tapahtuu varsin nopeasti applikaation ”search” nappia painamalla, mutta näissä uusissa bluetooth-kykeneväisissä lampuissa on ilmeisesti jokin paritustekninen ero aiempiin normaaleihin Hue-lamppuihin verrattuna. Viiden lampun parittamisessa meni aikaa valehtelematta päälle 60min, sillä lamppuja ei yksinkertaisesti löytynyt vaikka kuinka yritin.

Bluetooth-leima paketin oikeassa yläkulmassa

Hue-applikaation omalla haulla en onnistunut löytämään ainuttakaan uutta lamppua. Parittaminen onnistui loppujen lopuksi Hue Essential -applikaatiolla ja lamppujen sarjanumeroita käyttäen. Tätäkin tuli tosin yli puoli tuntia taottua tuloksetta. Oletteko muut huomanneet Huen bluetooth-lampuissa paritusongelmia?

Tämän lisäksi olen huomannut, että osa bluetooth-lampuista toimii erikoisesti normaalikäytössä. Kun bluetooth-lamppu sytytetään esim. Hue switchilla päälle, ensimmäisen sekunnin aikana lamppu himmenee ja vasta sitten syttyy täydelle kirkkaudelleen. Olen ajatellut, että tämä on yksittäisen lampun ongelma, mutta tämän päivän testailujen perusteella viidestä käyttöönottamastani lampusta 3 käyttäytyy samalla tavalla. Jokainen lamppu on kylläkin päivitetty ja versio näyttäisi olevan suhteellisen tuorekin: LWA001 | 1.65.9_hB3217DF.

Hieman häiritsee, että näihin uusiin lamppuihin bundlataan bluetooth mukaan. Lamput löytyvät bluetooth-haulla nyt kodin muillakin päätelaitteilla, joten tämä tarkoittanee, että asunnossa on täysin turhaa lamppujen tuottamaa ilmansaastetta 2,4GHz:n taajuusalueella. Olen viime kuukaudet pyrkinyt tietoisesti siirtämään laitteita pois sellaisilta tukkoisilta taajuusalueilta, joiden käytössä voi tulla ristiriitoja kodin eri laitteiden välillä. Olisikohan Philipsilla kehityksen paikka, josko bluetoothin saisi poistettua käytöstä applikaation kautta sellaisien käyttäjien toimesta, joilla on jo Hue-silta käytössä?

Scroll to Top