Twinkly, ”ympärivuotiset” jouluvalot

Tuiki tuiki tähtönen, iltaisin sua katselen”.. tätä on tullut muksusta asti rallateltua. Muistan elävästi kerhoajan ja kyseisen kappaleen esityksen vanhemmille. Olin niin onnellinen performanssista, että tuiki-tuiki -kohdassa jätin käden koko säkeistön ajaksi ylös ”vilkkumaan”, jotta vanhemmat varmasti näkivät missä kohtaa 15hlön ryhmästä sijaitsin.

Nyt sitten hieman varttuneempana ja tähän aikakauteen sopien, pistetään virtuaalisesti vilkkumaan, sillä minulla on kaksi kappaletta 400:n ledin Twinkly -jouluvaloa hyppysissäni.

Mikä Twinkly, Tähtönen, häh..?

Jos Twinkly on tuotteena vielä vieras, niin minäpä kerron lisää. Twinkly on pääsääntöisesti joulumarkkinoille suunnattu led-valosarjatuote, jonka valosarjan jokaista yksittäistä lediä voidaan erikseen älyllisesti ohjata. Tämä yksittäisten ledien hallinta tarkoittaa käytännössä sitä, että koristellun kuusen tai muun kohteen voi kuvioida haluamallaan tavalla ledejä käyttäen. Ledit ymmärtävät toisten ledien sijainnin joten… mikäli halutaan, että kuusen latvaosa olisi sininen ja alaosa punainen, niin tämän pitäisi käytännössä onnistua. Mikäli vielä lisäksi halutaan, että latvan väri vaihtuu parin sekunnin päästä punaiseksi ja alaosa siniseksi, tämänkin pitäisi onnistua. Kuulostaa melkoiselta eikö vain?

Twinklyn kehityskaaressa on jo ehditty gen2-tuotteisiin, jotka eroavat gen1-tuotteista mm. nopeuden, muistin, Bluetoothin, sekä uuden kontrollerin osalta. On siis selvää, että gen1-tuotteita ei kannata hankkia, vaan ostaa suoraan uusinta Twinkly-sukupolvea. Ledeille luvataan 30 000:n tunnin käyttöikä. Valoteho toki tuon 30 000:n tunnin aikana saattaa hieman hiipua, mutta ei sekään ihan heti. 🙂

Twinklyn voi asentaa sisätilojen lisäksi myös ulkotiloihin, sillä se on IP44-suojattu tuote. Kestää siis lunta ja vettä, mutta ei kuitenkaan veteen upotusta. Suomen talvet tuntuvat ainakin etelässä olevan nykyään melko leutoja, mutta tarvittaessa Twinklyt kestävät -15c pakkasta. Kesällä nämä kestävät +40c asti, joten tämä suunta tuskin muodostuu ongelmaksi (ainakaan vielä). Sääolosuhteiden osalta painotetaan, että kontrolleri kannattaa ehdottomasti suojata sään vaihteluilta. Tämä lieneekin koko paketin herkin komponentti.

Twinklya voidaan hallita puhelimeen asennettavan applikaation kautta Bluetooth-yhteyden yli. Twinklyssä on kuitenkin myös wifi-sovitin, jonka avulla se voidaan liittää kodin langattomaan verkkoon, joka mahdollistaa Twinklyn hallinnan lähiverkon kautta. Wifin avulla Twinkly on myös mahdollista integroida Google Homeen tai Amazon Alexaan ja niiden tuottamiin automaatioihin, sekä puheohjaukseen.

Kahlasin Youtuben esimerkkivideoita läpi ja pohdin mahdollisuuksia, joita tällaisella tuotteella voisi saada aikaan. Pihallamme on pari pientä kartiovalkokuusta, joiden valaiseminen on meillä ollut talviaikaan tapana. Josko tänä vuonna nämä havut koristeltaisiin hieman erikoisemmalla valaistuksella.

Kalkulaattoria käyttöön

Black Friday osui tämänkin hankinnan osalta hyvään saumaan, sillä Twinklyt olivat alennuksessa muutamassakin verkon kaupassa. Ennen hankintaa on kuitenkin syytä käydä Twinklyn sivuilta löytyvässä led-laskimessa, joka kertoo millainen tuote asennuskohteeseen kannattaisi hankkia. Laskimelle kerrotaan kohteen pituus (height), haluttu koristelutaso (decoration level), käytettävä led-tyyppi (led type) ja koristelutapa (decoration type).

Lähdekuva: twinkly.com

Meillä on kaksi kartiovalkokuusta joiden pituus on n. 180cm, joten jätin laskimeen oletuksena olevan 180cm ”height” arvon.

Seuraavaksi valitaan ”decoration level”, eli halutaanko lopputuloksesta ”good”, ”fantastic” vai ”fabulous”. Heitin hanat luontaisesti tappiin, eli fantastista lähdetiin hakemaan.

Sitten valitaan ”led-type” ja tässä oletuksena oleva ”Multicolor RGB” on se millä edetään. Käyttäjän on mahdollisuus valita led-tyypiksi myös RGB+W tai AWW. Erona näissä on se, että Multicolor RGB-tuote (red, green, blue) kykenee toistamaan kaikki värit väripaletista, mutta muodostaa valkoisen värin punaisen, vihreän ja sinisen miksauksella. RGB+W -tuotteessa (red, green, blue, white) on valkoiset ledit erikseen, jolloin tuote kykenee aidosti toistamaan valkoisen kaikki sävyjä. AWW-tuotteen (Amber, warm White and cold White) ero edeltäviin on taas se, että se tuottaa vain valkoisen eri sävyjä, mutta lisäksi tuotteen ledien linssit ovat värillisistä tuotteista poiketen kirkkaat, jolloin lopputulos on hieman eri näköinen.

Decoration type” on laskimen viimeisenä säädettävä asia ja tällä säädöllä on sitten merkittävä vaikutus suositeltavaan tuotteeseen. Kohteen voi koristella joko 2D– tai 3D -tyyppisesti. 2D-koristelu tarkoittaa sitä, että kuusen kököttäessä huoneen nurkassa ei kukaan yleensä halua katsoa kuusen taakse. Tällöin riittää, että vain kuusen näkyvä puoli koristellaan led-valoilla ja kuusen seinää vasten oleva osa jää tyhjäksi. 3D-valinta tarkoittaa taas sitä, että kuusen sijaitessa esim. keskellä huonetta, sitä ihaillaan kaikista suunnista ja tällöin kuusi pitäisi koristella luonnollisesta kauttaaltaan. Meillä havut sijaitsevat keskellä pihaa, joten koristelutavaksi valitaan 3D.

Tässä kohtaa yhden puun suositeltavaksi tuotteeksi ilmoitettiin 800:n ledin Twinkly. Tämä pitäisi sitten kertoa kahdella, koska kaksi puuta oli aikomuksena koristella. Tuotteiden hintoja sitten tutkiessani hieman kauhistuin, sillä 800:n ledin Twinklya ei helpolla edes Suomesta löytynyt, ja ulkomailta tilatessakin hinta olisi messevä. 600:n ledin paketti löytyisi helpommin, mutta sen hinta liikkuu yli 200€:ssa. Tässä kohtaa palasin kalkulaattorin ääreen ja siirsin ”decoration level” -liukusäädintä ”Fabulous”-asetuksesta ”Fantastic”-asentoon. 🙂 Tämän tuloksena minulle suositeltiin 400:n ledin tuotetta, joka löytyi sopivasti BF-hintaan 120€/kpl. Näitä kaksi tilaukseen ja päästiin vihdoin eteenpäin.

Tähtöset kotiin

Jo piakkoin pöydälläni oli kaksi kappaletta Twinkly 400 RGB LED -pakettia. Kuten yleensäkin, on ilo nähdä jokin ”works with” -leima paketin kyljessä.

Kun päälikuoret liu’uttaa paketin päältä pois, paljastuu alta musta pahvilaatikko, jonka päällä on kultaisin tekstein kirjailtuna ”Twinkly generation II”. Tyylikkään näköinen paketti kieltämättä, mutta mitä tämän paketin sisältä sitten löytyy?

Siinä se nyt on…koko paketin sisältö nähtävissä. Valtava määrä ledejä, eli se 400 kappaletta per paketti. Ledit on kuitenkin jaettu jostain syystä kahteen erilliseen nippuun. Ehkäpä asennus on silloin mielekkäämpi, kun valonauhat ovat kahdessa erillisessä setissä? Tai sitten näissä on teknisesti jokin sellainen rajoite, ettei led-ketjua haluta kasvattaa liian suureksi.

Yhdessä nipussa on 200 pientä lediä ja ledien keskinäinen etäisyys toisiinsa on 8cm. Paketin etulaidassa näkyy kontrolleri, joka täytyisi ulkoasennuksessa muistaa nyt sitten suojata.

Led-niput ovat kieltämättä valtavan kokoisia. Ei meillä ole kuusessa ikinä ollut näin montaa valoa. Alemmassa kuvassa näkyy ledin linssinsuojus, joka RGB- ja RGB+W -malleissa on tylppä ja samea.

Kun tuote on poistettu pahvilaatikostaan, niin heräsi kysymys, että millä periaatteella ledit pitää puuhun oikein kiepsauttaa. Pitääkö toinen 200:n ledin setti aloittaa puun alalaidasta ja edetä puun puoliväliin, jotta toinen 200:n ledin setti sitten hoitaisi ylemmän puolikkaan. Vai pitääkö yksi 200:n ledin setti vetää kokonaan puun ympäri, ja toinen samalla tavalla?

Hauska huomio muuntajan paketoimisesta. Kontrolleri on mielestäni tämän laitteen ehkäpä se suojeltavin ja oleellisin komponentti. Jostain syystä muuntaja on päätetty kuitenkin pakata erilliseen pahvilaatikkoon, eikä kontrolleri. No mutta hyvin on pakattu ja sehän riittää.

Muuntajassa on perinteinen ulkokäyttöön tarkoitettu liitin kumitiivisteen kera. Liitin työnnetään paikalleen ja kierretään tiukasti kiinni, jottei vesi ja kosteus pääse tunkeutumaan sisään.

Kävin kaivamassa hieman varaston perukoita ja sieltä löysin sopivan muovilaatikon kontrollerien suojaamiseksi. Ajatuksena oli loveta koteloon johdoille aukot, sijoittaa kontrollerit laatikon sisään ja työntää laatikko lopuksi havujen alle suojaan. Tällä tavoin kontrollerit eivät ainakaan altistuisi suoralle vesisateelle, eikä talvella oletetusti tulevalle lumellekaan.

Asennusohjeistus

Kun kontrollerisuoja ja muut valmistelut olivat tehtyinä, oli aika siirtyä ulos ledejä asentamaan. Tässä kohtaa toki vielä hieman häiritsi jo aiemminkin pohtimani asennusjärjestyksen merkitys.

Löysin Youtubesta videon, jossa mies asensi ledejä kuuseen aloittaen alhaalta ja jatkamalla sitten toisella led-setillä puolesta välistä ylöspäin. Kun video eteni mappaukseen asti, mies kävi hieman valitellen ottamassa ledit pois ja asensi ensimmäisen 200:n ledin setin uudelleen alhaalta kokonaan ylös asti ja toisen samalla tavalla. En mongerruksesta saanut tuossa kohtaa selvää, mutta videossa annettiin mielestäni ymmärtää, että asentamalla ensimmäinen setti puoliväliin asti ja jatkamalla toisella siitä latvaan asti, johtaisi se lopulta epäonnistuneeseen mappaukseen.

Aloin tässä kohtaa tarkemmin pohtimaan, että mitenköhän tuo Twinklyn led-mappaus on toteutettu. Mikäli ledien sijainnilla ja järjestyksellä olisi jotain merkitystä, eihän mappauksella olisi silloin mitään arvoa. Mappauksella tarkoitetaan siis ledien sijainnin kartoitusta itse asennuskohteessa. Twinklyn pitäisi olla täysin tietoinen siitä, että missä kohtaa jokaisen valonauhan yksittäinen led sijaitsee. Miksi siis led-nauhan asennustavalla tai asennusjärjestykselläkään olisi merkitystä?

Twinklyn sivuilta löytyi lopulta melko hyvin kiteytetty ohje:

How should I place the lights?

You can place your lights as you prefer, there is not a rule!

Eli ei aihetta synkistelyyn, sillä valot voi ja saa asentaa aivan miten haluaa 🙂

Ulkohommiin

Kohteena kaksi vierekkäin seisovaa kuusta. Vaikkakin puut ovat yhtä pitkiä, on toinen hieman leveämpi alaosasta. Aloin tätä alla olevassa kuvassa näkyvää leveämpää kohdetta pyörittämään alhaalta ylös päin. Ensimmäinen 200:n ledin setti riitti tässä kohteessa puoleen väliin asti. Loogista oli, että jatkoin toisella 200:n ledin setillä siitä mihin jäin ja jaottelin led-nauhan sopivalla kierteellä latvaan asti.

Lopuksi hieman vielä silmämääräisesti siirsin jokaisen kierroksen väliä tasaiseksi, koska tällä on iso vaikutus lopputulokseen. Mikäli kierrosten välien koot vaihtelevat paljon, näyttää toistettava valokuviointi siltä, että kuvion välistä puuttuisi ledejä.

Ledejä ei myöskään kannata vetää liian tiukalle havujen sisään, sillä mappaus ei voi löytää piilossa olevia ledejä.

Jälkimmäinen kohde, eli alla olevassa kuvassa vasemmalla oleva kartiovalkokuusi oli hieman kapeampi alhaalta. Asennusperiaate oli lähtökohdaltaan kuitenkin sama. Ryhdyin pyörittämään nauhaa alhaalta kierros kierrokselta ylöspäin. Ensimmäinen 200:n ledin setti riitti hieman pienemmällä kierrosvälillä puoleen väliin asti, jonka jälkeen ryhdyin kieputtamaan jäljellä olevaa 200:n ledin settiä yläosaan. Yläosa kapeni niin nopeasti, että ylhäälle päästyäni ledeistä oli jäljellä n.50 kappaletta.

Tässä kohtaa kävi mielessä, että pitäisikö asennus tehdä uudelleen, mutta päätin sijoittaa loput 50 lediä lähtemällä latvasta takaisin alaspäin. Jos mappaus toimii kuten Twinklyn ohjeistus antaa ymmärtää, ei tästä pitäisi syntyä ongelmia.

Viimeistelin asennuksen vielä tasoittamalla kierteiden välit, jotta kokonaisuus olisi tasapainoinen riippumatta miltä puolelta puuta katsotaan.

Virrat päälle ja asentamaan

Nyt oli asennuksen ehdottomasti jännin vaihe edessä, nimittäin virtojen kytkeminen päälle. Ja kas kummaa, jotakin eri väristä välkehdintää alkoi heti näkymään. Kytkin virrat vain toiseen kohteeseen, sillä mappauksessa naapurituijan valot tuottaisivat todennäköisesti ongelmia.

Applikaatio ja mappaaminen

Itse käyttöönotto mappauksineen on todella futuristinen, mutta helppo toimenpide. Tätä varten puhelimeen pitää asentaa Twinkly-applikaatio. Ohjeiden mukaisesti hain applikaation, loin tilin ja seuraavaksi olikin aika lisätä ensimmäinen Twinkly käyttöön.

Applikaatio ohjeistaa tarkasti mitä käyttäjän pitää missäkin vaiheessa tehdä. Aluksi kannattaa kuitenkin varmistaa, että puhelimessa on Bluetooth-yhteys päällä. Tämän jälkeen applikaatiosta valitaan ”add new device”. Seuraavaksi kontrollerissa olevaa nappia pidetään pohjassa niin kauan, että kontrollerin led-valo muuttuu vihreän siniseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Twinkly on valmis lisättäväksi applikaatioon.

Applikaatio kysäisee alkuvaiheessa, että paritetaanko gen1-, gen2- vai Twinkly Music -laitetta. Valitsin gen2-tuotteen ja 30 sekunnin kuluttua Twinkly jo löytyikin. Asennuksen edetessä laite liitetään kodin langattomaan verkkoon (wlan) ja siinäpä oikeastaan tärkeimmät asiat.

3D-mappaus

Itse 3D-mappauksen aikana en kovin montaa kuvankaappausta ehtinyt ottamaan, sillä pyörin puiden ympärillä kuin happopäinen tonttu. Ohessa kuitenkin omia havaintoja.

Ensinnäkin applikaatiolle pitää antaa lupa käyttää puhelimen kameraa. Mappaus suoritetaan puhelimen kameralla ja vilkkuvat ledit rekisteröidään sitten talteen. Alussa kun mappausta ryhdytään tekemään, palaa Twinklyssa eri värisiä (punainen, vihreä, sininen = RGB) led-valoja. Kuvaa kohdetta sellaiselta etäisyydeltä, että koko kohde mahtuu kuvaan. Pidä kamera mahdollisimman paikallaan aina yhden mappaus-session ajan (n.20sek). Kun yksi mappaus on tehty, applikaatio ilmoittaa kuinka monta lediä kohteesta on löydetty ja kuinka monen ledin sijainti on saatu tallennettua.

Sitten siirrytäänkin seuraavaan mappaus-sessioon. Ensimmäisestä mappauksesta poiketen, nyt kohteessa palavat led-valot kertovat värillään mappauksen kokonaistilanteesta.

  • Punainen: led-valoa ei ole vielä lainkaan mapattu.
  • Oranssi: led-valo on tunnistettu mappauksessa yhden kerran.
  • Keltainen: led-valo on tunnistettu mappauksessa kahteen kertaan.
  • Vihreä: led valo on tunnistettu ja sen tarkka lokaatio 3D-kohteessa tiedetään. (360asteen led-sijainnin ”tietoisuus”)

Käytännössä kuusen ympäri pyöritään niin kauan, että mappauksessa suurin osa ledeistä on vihreän värisiä. Mikäli kuusen toisella puolella on oransseja tai punaisia ledejä, niin ei muuta kuin sitä puolta mappaamaan.

Muista pysyä koko ajan suurin piirtein samalla etäisyydessä kohteesta, kun pyörit sen ympärillä. Yksitellen ledit sitten muuttuvat vihreän värisiksi, eikä muutamista muun värisistä ledeistä kannata todellakaan huolestua. Twinkly kykenee virtuaalisesti määrittämään näiden mappaamattomien ledien sijainnin, joten täysin vihreäksi kohdetta ei ole pakko saada. Kun mappaukseen ollaan tyytyväisiä, valitaan applikaatiossa ”I’m satisfied” ja kohde on tämän jälkeen valmiina käytettäväksi.

Toisen kohteen osalta prosessi oli samanlainen. Twinklyn sivuilla mainintaan lisäksi muutamia hyviä vinkkejä mappaamiseen. On esimerkiksi syytä huomioida, että kameran kuvaan osuvat muut heijastavat pinnat saattavat aiheuttaa virheellisiä mappaus-tuloksia. Lisäksi olisi helppoa olettaa, että mappaus kannattaisi tehdä mahdollisimman pimeään aikaan valojen erotettavuuden takia, mutta ei kannata. Pimeä ympäristö aiheuttaa kamerassa halo-ilmiön ja tästä syystä Twinkly suositteleekin mappausta tehtäväksi normaalissa päivävalaistuksessa.

2D-mappaus on huomattavasti yksinkertaisempi toimenpide. Riittää, että kohdetta kuvataan yhdestä suunnasta ja applikaatio hoitaa loput kuntoon.

Kirsikkana kakun päälle tein vielä firmware-päivityksen.

Applikaation ominaisuudet

Käyttöönotto on nyt tehty, mutta ennen varsinaista eye-candya täytyy perehtyä applikaatioon ja pieniin valmistelutöihin. Ensinnäkin, nämä kaksi vierekkäin olevaa kuusta halutaan yhdistää yhdeksi isoksi Twinklyn valoryhmäksi. Twinkly-applikaatiossa ”Create Group” -painikkeen alta löytyykin sopivasti ryhmittelyyn tarkoitetut kolme eri etenemismahdollisuutta.

”Join”-toiminto on tarkoitettu useamman Twinkly-tuotteen yhdistämiseen yhdessä valaistavassa kohteessa. Tämän avulla voi ketjuttaa vaikkapa kolme tai miksei useampiakin nauhoja peräkkäin. ”Scene”-toiminto on tarkoitettu useamman Twinkly-tuotteen ryhmittelyyn yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Tuotteita voi olla esim. pihakuusen lisäksi talon seinillä, jolloin toistettava valokuviointi kulkee kauttaaltaan kaikkien Twinkly-tuotteiden läpi. ”Sync”-toiminto mahdollistaa kahden vierekkäin tai miksei irrallaankin olevan Twinkly-valosarjan yhdistämisen, jolloin applikaatiosta toistettava led-kuviointi on molemmissa kohteissa tismalleen samanlainen ja samanaikainen.

Mikäli Twinklyja ei halua ryhmitellä, niin silloin molempia valosarjoja hallinnoidaan aina erikseen ja niille komennetaan valosarjakohtaisia led-kuviointeja. Minä valitsin omassa tapauksessani scene-ryhmittelyn, jonka jälkeen kahden 400:n ledin Twinklyn sijaan listalta löytyikin yksi 800:n ledin kokoinen Twinkly.

Applikaatiosta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista, kuin ryhmän luominen. Applikaation Layout-valikossa voi päästää oman sisäisen taiteilijuutensa (onko tämä edes sana) irti. Itse melko näppäränä jätkänä kirjoitin ”V”… vähän niin kuin Valohullu. Noh tuosta on ainakin helppo ulkoasullisesti parantaa. 🙂

Twinklyn efektit ovat tämän buustatun jouluvalosarjan ehdoton suola. Nämä ovat kerrassaan upean näköisiä tekeleitä. Mikäli n. 20 valmiiksi asennettua efektiä ei vielä riitä, niin uusia voi hakea Twinklyn online-kaupasta. Voin väittää, että tässä on jokaiselle pienelle valohullulle varmasti jotakin, joka tuottaa lopulta mielihyvää.

Twinklyilla ei ole tietenkään mikään pakko päivästä toiseen ajaa epileptis-sävytteisiä efeketejä, vaan myös staattiset ja hillityt värit ovat mahdollisia. Kohteen voi värjätä vaikkapa valkoisella tai himmeän punaisella värillä, mikä itselle milloinkin parhaiten sopii. Itse en kovin paljon välkkyvistä diskovaloista joulukoristeissa välitä, joten onneksi valikoimista löytyy myös hillitympiä vaihtoehtoja. Mikään ei myöskään toki estä omien efektien tekemistä.

Twinkly voidaan tarvittaessa ajastaa käyttöön. Tämä on oikeasti tarpeellinen ominaisuus, vaikkakin toteutus jää hieman simppeliksi omaan makuun. Valosarjan voi laittaa käynnistymään tiettyyn kellonaikaan ja myös sammuttaa sen. Ajastimessa ei kuitenkaan ole päiväkohtaista säätömahdollisuutta, joten ajastin on päivästä toiseen sama. Ajastimen yksinkertaisuuden huomaa myös siinä, että mitään efektivalintaa ei ajastimelle voi tehdä. Jos haluaa huomenissa sateenkaari-efektin käyttöön, tulee se täpätä manuaalisesti jossakin kohtaa päälle.

Google Homen käyttäminen ajastimena myös onnistuu ja tällöin kyetään rakentamaan päiväkohtaista aikataulua. Efektejä ei kuitenkaan jaeta integraation läpi Googlelle asti, joten Home-applikaatiosta on mahdollista laittaa Twinkly vain päälle ja pois. That’s it! Tämän lisäksi Google Home toki mahdollistaa puhekomentojen käytön, mutta melko kevyeksi paketin kyljessä mainitut integraatiot jälleen kerran jäävät.

SmartThingsiin ei löydy virallista integraatiota, joten siitä ei sen enempää.

Älä poistu sovelluksesta kesken kaiken..

Testeissä huomasin, että välillä Twinklyt eivät toistaneet applikaatiosta valittua scenea kokonaisuudessaan. Saattoi olla tilanteita, joissa esim. punavihreä aalto ei toistunut toisen puun alaosassa lainkaan. Asiaa tarkemmin tutkittuani löysin tähän syyn, joka on pääsääntöisesti käyttäjälähtöinen.

Ainakin Android-sovelluksessa kun scene-ajetaan Twinklyille (kestää max. 10sekuntia), niin tuona aikana applikaatiosta ei saa poistua. Mikäli applikaatiosta poistuu, katkaisee se ilmeisesti hetkellisesti yhteyden Twinklyyn ja scene ei kokonaisuudessaan lataudu kohteelle.

Eli yksinkertaisesti välttääksesi tämän ongelman, ladatessasi scenea Twinklyille, älä poistua applikaatiosta vaan odota se muutama sekunti, että scene latautuu ja sitä aletaan kohteessa toistamaan.

Silmäkarkin aika..

No nyt on sen aika. Puhukoon kuvat ja videot puolestaan.

”Äiti kato mitä mä tein… V niin kuin Valohullu..”

Twinkly led lights

Twinkly led lights

Julkaissut Valohullun blogi Keskiviikkona 9. joulukuuta 2020
Skannerivalo

Twinkly led lights

Twinkly led lights

Julkaissut Valohullun blogi Keskiviikkona 9. joulukuuta 2020
Päällä punainen kuorrute..

Twinkly led lights

Twinkly led lights

Julkaissut Valohullun blogi Keskiviikkona 9. joulukuuta 2020
Värien sekoittuminen keskiosassa, mahtavaa!
Twinkly led lights

Twinkly led lights

Julkaissut Valohullun blogi Keskiviikkona 9. joulukuuta 2020
Potentiaalinen ystävänpäivän valaistus

Twinkly led lights

Twinkly led lights

Julkaissut Valohullun blogi Keskiviikkona 9. joulukuuta 2020
Jenkkityyppinen jouluvalaistus

Twinkly led lights

Twinkly led lights

Julkaissut Valohullun blogi Keskiviikkona 9. joulukuuta 2020
Yksi omista lemppareistani..

Loppusanat

Nämä ovat tämän joulun ehdoton ykköskoriste meidän perheessämme. Tekniikka ja toteutus on toimivaa ja ledien yksilökohtainen ohjaus on suorastaan futuristista. Tällaista sitä vuonna 2020 on kuluttajille tarjolla ja tuote vielä kaiken kukkuraksi toimii. Wau!

Twinkly sopii diskotyypeille, mutta yhtä lailla se sopii rauhallisempaankin tunnelmointiin. Ei Twinklysta ole pakko ulosmitata joka päivä mieletöntä väriloistoa, vaan hillitympi ja rauhallinen valaistus on ihan yhtä mahdollinen. Itse pohdin tätä jopa siten, että miksi Twinklyn pitäisi olla vain joulusesongin tuote?

Pihan puiden valaisu on ollut jo pidemmän aikaa suunnitelmissa ja tälle tuotteelle löytyy käytännössä ympärivuotisia käyttöskenaarioita. Tarvittaessa valosarjan voi kerätä pois ja siirtää vaikkapa sisätiloihin huoneen nurkkaa koristavan kitaran ympärille. Käyttökohteet ovat rajattomat! Twinklyt eivät ole siis vain joulun ajan valot, vaan ympärivuotiset hieman futuristiset hyvän mielen valot.

Scroll to Top