Twinkly – ”Virtuaalisen takkatulen” lämpöä

Talvella on kiva köllötellä takkatulen äärellä, koska takka lämmittää, puu ritisee ja rätisee kivasti ja tuli näyttää hienolta. Erityisesti varaava takka on kodin lämmittäjille loistava väline, joten onnea kaikille niille kenellä sellainen on. No sitten on sitä jengiä, jolla tulipesästä lähtee suora hormi ”harakoille”, jolloin takkatuli näyttää edelleen hienolta, puun ritinä ja rätinä kuulostaa kivalta, mutta suurin osa lämmöistä lähtee muualle kuin kodin seinien sisälle. Välikaton hiiret kuitenkin kiittävät. Ja sitten on lisäksi vielä sitä jengiä, joka on vaan laiska lämmittämään takkaa, vaikka se kuinka hienoa olisikin poltella.

Meillä takka ei siis ole varaava ja lämmittäjäkin on kieltämättä vähän laiska. Joskus toki tulee polteltua puuta takassa ihan vain fiiliksen vuoksi, mutta polttokertoja on vuositasolla max. 5. Jos nyt sitten laiska, hullu ja saamaton yrittää keksiä keinoja saadakseen edes jotain autenttista fiilistä olohuoneen takasta, niin onneksemme älykodin tekniikka pelastaa vuositasolla ainakin pari meikäläisen kaltaista pöljää.

Twinkly Strings 100

Kävin kaupasta hakemassa tulevaa joulukuusen koristelua varten Twinklyn 100 ledin valosarjan. Kun kuusi kannetaan sisään, niin aikomus on nämä valot kuusen ympäri pyöritellä. Nyt kun paketti kuitenkin turhan panttina hyllyssä lepää, niin valjastetaan nämä ledit siksi aikaa virtuaalitakkatarpeisiin 🙂

Löysin vaimolta kynttilöiden tai mahdollisesti kukkapurkin alle tarkoitetun peilialustan, joka mahtui juuri sopivasti takkaan ledien alustaksi. Peili valaisee lisäksi ylös päin, jolloin virtuaalituli saattaisi näyttää hitusen paremmalta. Noh, sehän nähdään piakkoin..

Eli eipä muuta kuin ledisarja seinään kiinni ja lisäys Twinkly-applikaatioon. Sitten..”tulille”..

Lopputulos

Wauu! Näyttää ihan kivalta ja kieltämättä tästä tulee olohuoneessa ollessaan fiilis, että takassa on tuli oikeasti päällä. Laitoin ajastuksella illaksi ledit päälle ja sammuvat puolilta öin..joten turvallistakin… 😉 Ei tarvetta koskea pelteihin.

Lämpöä nämä ledit eivät kyllä tuota, joten haistakoot hiiret ja harakat pitkät paskat. Täytyy vielä todeta, että maailman eri foorumeilta olen löytänyt muutamia muitakin kohtalotovereita, jotka mm. Hue-valojen avulla takkojaan koristelevat. Kovin moni kommentoija tuntuu pahoittavan mielensä siitä, että takkaa ei hyötykäytetä sen originaalilla tavalla, vaan tehdään yllä kuvatun kaltaisia virityksiä. En suosittele kenellekään mielensä pahoittamista, tehköön jokainen mies ja nainen mitä halajaa omalla tulipesällään. 🙂

Scroll to Top