IconnectHue -applikaatio

Mistä on kyse?

Osalle Philips Hue -käyttäjistä IconnectHue on todennäköisesti tuttu applikaatio. Huen oma applikaatio on lähtökohtaisesti hyvä ja sillä pystyy tekemään haluttuja valaistusrutiineja, lisäämään lamppuja ja säätämään valaistusta haluamallaan tavalla. On kuitenkin joitain asioita, joita Hue-applikaatio ei kykene tekemään ja silloin IconnectHuen käyttö on perusteltua.

IconnectHue on maksullinen Apple-tuotteille asennettava applikaatio, joka täydentää Huen toiminallisuuksia. IconnectHue maksaa hieman päälle 5€ (vuonna 2019) ja sillä saa Huen hallintaan liittyvät tärkeimmät ominaisuudet käyttöönsä. Maksun jälkeen applikaatio asennetaan esim. Iphoneen, applikaatio paritetaan Hue-sillan kanssa ja käyttö voi alkaa.

Mitä IconnectHuella voi tehdä?

IconnectHuen toiminta perustuu lamppujen ryhmittelyyn. Ryhmittelyn perusteella lampuille voidaan määritellä eri toimintoja. Suurin ero ryhmittelyn osalta Hueen on se, että Huessa lamppuryhmä on aina nk. ”room”, eli huone. IconnectHuessa lamppuryhmittelyä voi tehdä huoneriippumattomasti, joka monipuolistaa lamppujen käyttöskenaarioita.

Erilaisen ryhmittelyperiaatteen lisäksi IconnectHue tarjoaa mahdollisuuden ajastetuille toiminnoille, animaatioille ja sceneille. Näistä mielenkiintoisimpana mainittakoon animaatiot, joka on tällaisille valohulluuteen hurahtaneille todellinen aarre. Animaatioissa valitaan haluttu väripaletti tai scene-paletti, jota pyöritetään halutulla kiertoajalla ja halutuilla lamppuryhmän lampuilla. Käyttäjä voi esim. valita, että viikonloppuisin olohuoneen ja keittiön valot kiertävät loopissa sinisestä, violettiin, violetista punaiseen, ja punaisesta taittaen takaisin siniseen. Tällaiset ominaisuudet tuovat mukavan lisän esim. spesiaalitilanteisiin, joissa kotia halutaan sisustaa valoilla. Mikäli animaatiot eivät riitä, voi IconnectHuen kautta hankkia itselleen 3,49€ (vuonna 2019) maksavan Discotainment-lisäosan. Tämä on Hue-omistajien viikonloppujuhlien ”must have” juttu. Lisäosan avulla minkä tahansa Hue-varustetun huoneen tai kodin voi muuttaa yökerhon tanssilattiaksi. Valot oikeasti vilkkuvat tarvittaessa strobomaisestikin, joten tällä saa ihan aidon juhlatunnelman aikaiseksi.

Itselle tärkein IconnectHuen ominaisuus on kuitenkin valokatkaisimien säätömahdollisuus. Huen omalla applikaatiolla valokatkaisimelle (Philips Hue Dimmer Switch) voi määritellä max. 2 huonetta hallittavaksi. IconnectHuella huoneita ja ryhmiä voi määritellä mielensä mukaan, joten toiminnoiksi voi määritellä esim:

  • 1. painallus: eteisen valot syttyvät
  • 2. painallus: keittiön valot syttyvät
  • 3. painallus: molempien lastenhuoneiden valot syttyvät 50% kirkkaudelle
  • 4. painallus: ruokailutilan valot syttyvät Savanna Sunset -teemalle
Hue dimmer switch ja animaation määrittely (Lähde: huehomelightning.com)

Katkaisimiin on myös mahdollista määritellä aikataulupohjainen toimintamalli. Valokatkaisimen painallus päivällä tekee eri asioita kuin klo 18.00 jälkeen. Loistavana lisänä huomioitakoon, että jokaisen dimmer switchin neljän napin lyhyen painalluksen lisäksi käyttäjän on mahdollista määritellä halutut toiminnot myös pitkille painalluksille. IconnectHue siis monipuolistaa katkaisimen käyttöä todella paljon Hue-applikaatioon verrattuna.

Suosittelenko?

Ehdottomasti. Sovellus itsessään on halpa ja sillä saa Huen perustoiminnallisuuden lisäksi niin paljon enemmän ominaisuuksia, että itselle tämä on ollut selkeä pakkohankinta. Discotainment-lisäosaa voi sitten pohdiskella erikseen sohvan nurkalla olutpullo kädessä. Mitä jos tanssijalkaa sattuukin vipattamaan klo 23.00, mutta yökerhoon ei jaksa lähteä. Ratkaisuna saattaa olla uuden olutpullon hakeminen jääkaapista ja ”the discotainment” -ominaisuuden päälle laittaminen.

Tsekkaa: https://iconnecthue.com/
Scroll to Top