Hesari 1954, seinällä 2019

Innostuin vielä pientä hienosäätöä keittiön suhteen tekemään. Tämähän ei varsinaisesti älykotiin tai älyvalaistukseen liity, mutta hatara yhteys kuitenkin on. Alakerran varastosta löytyi suurin piirtein talon alkuajoilta olevia Helsingin Sanomat -lehtiä (-54). Ajatella kuinka erilaista elämä tuolloin onkaan ollut ja kuinka asioista on tuolloin uutisoitu. Ehkäpä vielä mielenkiintoisempaa oli tutkia sanomalehdessä julkaistuja ilmoituksia kuten; ”Otetaan kolme tyttöä kesäksi saareen asumaan”, ”Insinööriperhe etsii asuntoa”, ”Salkku hukattu 27.4 taksiin Hakaniemeen, soita lauantaina”.

Joka tapauksessa, omasta mielestä mielenkiintoisimman sivut tuosta sanomalehdestä nappasin ja taittelin keittiön välitilan päällä olevalle seinäpinnalle. Taitoin sivut siten, että yläreunassa tai alareunassa ei ole tyhjää kohtaa vaan kuvat ja tekstit alkavat ikään kuin jo seinäpinnan ylä- ja alapuolelta. Tällä tavoin aseteltuna lopputulos on mielestäni nätimmän näköinen. Lehdet kiinnitin kaksipuolisella teipillä yläreunasta ihan kevyesti kiinni. Tämän jälkeen kaivoin tallista kirkasta polykarbonaattilevyä, merkkasin levyyn kriittiset mitat ja ei kun pistosaha soimaan.

Sanomalehdet pysyivät nätisti vielä paikoillaan, kun työnsin levyn sanomalehtien päälle. Tätä ennen päätin toki irrottaa pistorasian, jotta lopputulos näyttäisi siltä, että pistorasian allakin on sanomalehteä (kuten onkin). Hieman piti johdonpaikoille kolota pistosahalla levyyn paikkaa, mutta hyvin pienellä työllä tästä selvisi. Lopuksi levyn kiinnitys löytämilläni metallikiinnikkeillä seinään, pistorasia samalla kiinni ja lopputulos olisi nyt sitten nähtävissä tässä.

Olen lopputulokseen todella tyytvyäinen ja seinä on kyllä selkeä katseenvangitsija. Kahvia kun tuossa keittelee, niin kyllä väkisinkin jää katselemaan, että mitä lehtien sivuilla yli 60 vuotta sitten on kirjoiteltu.

Scroll to Top