webCoRE-sääntömoottori

Mikä on webCoRE?

WebCoRE on käsittämättömän hieno sääntömoottori Smartthings-automaatiojärjestelmälle. webCoRE muodostuu sanoista ”The Web Community’s own Rule Engine”. Ilman webCoRea Smartthings ei oman käyttökokemukseni perusteella olisi yhtä hieno järjestelmä kuin se nyt on.

Miten webCoRE toimii?

Käyttäjä luo webCoRE-tilin ja liittää sen ST-tiliin. Liitoksen jälkeen webCoRElla on pääsy kaikkiin Smartthingsiin liitettyihin laitteisiin, sensoreihin ja toimintoihin. Tämän jälkeen käyttäjä voi ryhtyä luomaan webCoRE-scriptejä käyttäjäystävällisen selainpohjaisen käyttöliittymän avulla.

webCoRE-sääntö ulkovaloille

Terminologiaa

webCoREssa sääntöjä kutsutaan ”Pistoniksi”. Säännön sisällä voi olla useita väittämiä (Statement) ja jokaisen väittämän sisältö koostuu IF-THEN-ELSE -määrityksistä. Käyttäjä voi esim. määritellä, että kun henkilö x saapuu kotiin tammikuun ja maaliskuun välillä, mikäli kello on yli 18.00, niin televisio menee päälle, ellei Playstation ole jo käytössä, ja samalla ulkovalojen kirkkaus määritetään 50%:n ja lopuksi lähetetään PUSH-notifikaatio numeroihin dddddddd ja fffffff.

Omia Piston-käyttökohteita

  • Kun varashälytin kytkeytyy päälle, sytytä etäohjattavan pistorasian kautta merkkivalo hälyttimelle
  • Sytytä portaikon ja yläkerran valot liiketunnistimen avulla ja sen perusteella, mikä kellonaika on
  • Lähetä web-komentoja kameravalvonnan kontrollointiin henkilöiden läsnäolon perusteella
  • Päivitä Huen ja Harmonyn siltojen tietoja Smartthingsille halutulla pollaus-ajalla
  • Sammuta auton lämmitystolppa 1h käynnistyksestä
  • SMS-viestit liittyen hälytyksiin ja tapahtumiin

Koukuttavaa ja hauskaa!

Uskokaa pois, konkreettisen hyödyn lisäksi webCoRE:n säätäminen ja sääntöjen luominen on todella koukuttavaa ja hauskaa puuhaa. WebCoREn mielenkiintoisin anti on se, että sääntöjen osalta tulee usein tunne kuin mitään rajoja ei olisi olemassakaan. Minkä tahansa webCoRE:lle luvitetun Smartthings-laitteen saa tuottamaan tapahtumia halutun mukaisesti.

WebCoRE ei missään nimessä ole välttämätön työkalu Smartthings-käyttäjille. Mikäli käyttäjä pärjää Smartthings-applikaation omilla sääntö- ja viesti -määrityksillä, ei webCoRElle ole tuolloin tarvetta. Sääntömoottori sopii ehkäpä hieman enemmän syvemmälle Smartthingsin ytimeen sukeltaneille käyttäjille, jotka ovat jo itse tiedostaneet Smartthingsin tietyt rajoitteet ja reunaehdot.

Syvänpäänsukeltajille vahva suositus!

Tsekkaa: https://wiki.webcore.co/

Scroll to Top