TROTEC PAC2600X – Asennuksen siistimistä

Pari vuotta sitten tein mukavuushankinnan yläkertaan, eli ostin sinne siirrettävän viilentimen. Oheisen asennuksen voi käydä palauttelemassa mieleensä seuraavan linkin takaa.

Tälle vuodelle oli vihdoin aika tehdä asennuksesta hieman siistimpi. Pari vuotta meni kun tehtävä odotti tekijäänsä, joten nyt sitten vihdoin tuumasta toimeen.

Ensiksi piti rakentaa puusta sopivan kokoinen ja korkuinen taso viilentimelle. Korkeus on riittävä silloin, kun viilentimestä saadaan vedenpoistoletku viettämään alas päin ja ohjattua vesi ikkunasta suoraan ulos. Alla olevassa kuvassa vedenpoistoletku on tuo keskimmäinen ”pilli”. Alumiiniteipillä varmistus joka liitokseen, niin pysyy jäähdytyskauden kiinni.

Pleksi-ikkunan tein kokonaan uusiksi, sillä halusin läpivienneistä siistit ja tiiviit. Jälleen kerran Motonetistä haettuun 2mm pleksiin (polykarbonaattilevy) tehtiin juuri sopivan kokoiset reiät dremelin pikkulaikkoja käyttäen ja aukkojen ympärille kiinnitettiin putkille tarkoitetut 125mm (poisto) ja 160mm (imu) kiinnityskehykset. Samalla toki muistettiin tehdä vedenpoistoa varten sopiva läpivienti.

Kuten kuvista näkyy, tällaisessa puuhastelussa alumiiniteippi on ihmisen paras kaveri. Alumiiniteipin kanssa ei kannata säästellä ja sillä saadaan koteloiden reunat tiivistettyä helposti ja ongelmitta.

Viileää ilmaa viereiseen makuuhuoneeseen toimittava putki kulkee nyt seinän ja katon reunaa pitkin. Ei ehkä poissa silmistä, mutta poissa jaloista. Tämä on ehkä oleellisempaa, kun kyseessä on kuitenkin varastotila missä Trotec puhisee.

Lopuksi sitten viileä ilma siististi venttiilin kautta makuuhuoneeseen. Öinen puhinaääni on miellyttävä eikä lainkaan unia häiritsevä. Tätä voisi verrata ruotsinlaivan hytin ilmastoinnin ääneen, joten todella miellyttävä hieman jopa ”merellinen” tunnelma 🙂

Lopuksi vielä kuva siitä, miltä tämä nyt näyttää ulos päin. Ikkuna on siis yläkerrassa muutaman metrin korkeudella, joten pleksi on ihan toimivaa materiaalia tällaisissa ratkaisuissa. Ehkä alakerrassa nk. kävelykorkeudella en pleksiä pelkiltään käyttäisi. Tosin jos varas haluaa sisälle tulla, niin taitaa olla aivan sama onko materiaalia muovia vai lasia.

Ulkopuolella kiinnityskehyksien ja pleksin välissä on hyttysverkot, ja sitten ulkopuolella on 45 asteen käyrät. Putkien aukot osoittavat alas päin luontaisesti siitä syystä, että sadevesi ei pyri putkeen. Lisäksi putkien suut on kohdistettu hieman eri suuntiin, jotta ulos puhallettava lämmin ilma lähtisi pääsääntöisesti eri suuntaan kuin mistä korvaavaa ilmaan viilentimelle otetaan.

Jäähdytyskauden päätteeksi putkien päihin voidaan laittaa 160mm ja 125mm tulpat, tai sitten vaihtoehtoisesti poistaa käyrät pois ja laittaa tulpat suoraan kiinnityskehyksiin kiinni. Ja nyt nautiskellaan kesäkeleistä ja viileästä makuuhuoneesta 🙂

Scroll to Top