SmartThings ja säätiedon lisääminen

Tässä artikkelissa ohjeistan säätietoja keräävän ST-devicen asennuksen ja käyttöönoton SmartThingsissä. Tässä yhteydessä on hyvä maininta, että device on virtuaalinen säätä raportoiva laite. Asennus ei siis vaadi mitään erillisiä säätietoja keräävän laitteen konfigurointia, vaan virtuaalinen ST-device kerää säätietoa ST-hubin kautta Internetistä ja raportoi sen datana käyttäjälle eteenpäin.

Asennus on itsessään hyvin simppeli, joten eiköhän aloiteta.

Asennus

Kirjaudu aluksi SmartThings IDE:en, ja valitse sivun yläreunan valikosta ”My Devices”.

My Devices -näkymässä listataan kaikki SmartThingsiin liitetyt laitteet. Valitse sivun oikeasta reunasta ”New Device”.

Määrittele uusi laite haluamallasi tiedoilla. Tiedot pitää tuottaa kuitenkin ”Name” ja ”Device Network id” -kohtiin. Type-kohdassa on tärkeää valita oikea device handler -tyyppi, joka on nimeltään ”SmartWeather Station Tile”.

Valitse lopuksi Version-kohtaan ”published” (jos ei ollut jo suoraan), ja määrittele oikea Location-tieto, sekä Hub-tieto. Klikkaa lopuksi ”Create” -painiketta.

Mikäli asennus onnistui, näytetään siitä vihreällä taustalla oleva vaste sivun yläreunassa.

Laitteen asennus on nyt yksinkertaisuudessaan tehty, ja voit siirtyä mobiiliapplikaatioon katsomaan miltä säätieto näyttää.

Asennus on päättynyt ja säätietojen voidaan todeta näkyvän SmartThings-applikaatiossakin. Säätietoa voi nyt tarvittaessa hyödyntää esim. ActionTiles-paneelissa.

Säälaitteita voidaan lisätä rajattomasti SmartThingsiin, joten voit määritellä laitteen per Zip-code ja hyödyntää näitä haluamallasi tavalla. Säälaitteita voidaan lisäksi käyttää myös WebCoren pistoneissa. Säälaitteen raportoimia kaikkia tietoja voi halutessaan käyttää.

Ohessa webcoren esimerkki-piston auton lämmittimen päällekytkemisestä talviaamuisin. Jos arkiaamuisin klo 06.00 lämpötila (temperature) on +5c tai sen alle, niin auton lämmitin kytkentään tunniksi päälle ja tämän jälkeen sammutetaan.

Näppärää, eikö vain?

Scroll to Top