Segway Navimow – Uusia ominaisuuksia

Tänään pamahti uusimmat laiteohjelmistopäivitykset Navimowiin ja täytynee heti raportoida odotetuista ominaisuuksista. Uusin versio on 1.4.6.

Aloitetaan uusista ominaisuuksista. Aiemmin kun Navimow on joutunut pysähtymään virheen takia (esim. ”rengas noussut” tai ”jumissa”), on käyttäjän täytynyt mennä fyysisesti leikkurin luokse jatkaakseen leikkuuta. Nyt uusimman version myötä käyttäjän on mahdollisuus applikaatiosta käsin yrittää käynnistää leikkuu uudelleen. Tämä on todella tervetullut ominaisuus ja jää nähtäväksi millaisissa tilanteissa jatkaminen on mahdollista ja millaisissa ei.

Lisäksi aiempia ominaisuuksia on paranneltu ja ovat aidosti kuunnelleet käyttäjäpalautetta. Jyrkissä rinteissä peruuttaminen on ollut Navimowille aika ajoin haastavaa ja nyt uusimpien korjauksien myötä algoritmiin on tehty muutoksia. Kuten tekstissä kuvataan, aiemmin Navimow on pyrkinyt jyrkässä rinteessä rajan tullessa vastaan tekemään u-käännöksen ja peruuttamaan hieman tämän jälkeen entistä enemmän jyrkkään rinteeseen. Nyt tuo jokseenkin turha muutaman 10cm peruutus on jyrkissä rinteissä ohjelmoitu pois. Jääkin nähtäväksi, että kuinka paljon tämä vaikuttaa ensinnäkin leikkuukykyyn jyrkissä rinteissä ja sitä kautta myös akun kestoon. Itsellä piikilliset renkaat pitohaasteiden takia jo asennettuna, mutta positiivinen muutos pitäisi näkyä tässäkin skenaariossa.

Yksi odotetuimmista ominaisuuksista Navimow-yhteisössä on ollut 100% leikkuusuorituksen jälkeinen telakkaan paluu. Aiemmin kun Navimow on leikannut 100%:sti koko leikkuualueen, se ei ole palannut telakkaan vaan jatkanut leikkaamista leikkuualueen alusta mikäli leikkuuaikataulu on ollut käynnissä. Nyt uusimman päivityksen myötä leikkuri palaa takaisin telakkaan ja aloittaa uuden leikkuukierroksen vasta silloin, kun uusi leikkuuaikataulu on määritelty alkamaan.

Lisäksi täytynee vielä mainita, että nk. Random-leikkuusuunnan vaihto on näemmä otettu pois ja jatkossa leikkuri leikkaa 30 asteen suuntaerolla aiempaan leikkuukertaan verrattuna. Tämä ei ole itselle ollut mikään ongelma, mutta olen nähnyt käyttäjien valittavan Navimowista joka ajaa 5 kertaa aina samansuuntaisesti nurmikkoa kunnes tuurilla leikkuusuunta vaihtuu. Ehkäpä siitä syystä jokaiselle ajokerralla määritelty 30 asteella muuttuva leikkuusuunta on tervetullut.

Kerrassaan mukavia kesälomapäivän uutisia ja palailen käyttökokemuksista heti kun sellaisia olen haalinut.

Scroll to Top