Segway Navimow – Pakkauksen sisältö

Sieltä se leikkuri kotiutui ja nyt on ollutkin mielenkiintoista tutkia, että millainen laite on kyseessä. Tässä artikkelissa kurkataan pakkauksen sisälle ja fiilistellään hillitysti itse tuotetta. Luvassa siis paljon kuvia ja hieman vähemmän höpöttämistä.

Segway Navimow H800E

Pakkaus on helvetin painava leikkuriksi, eli todella yllättävän painoinen paketti tuli kotiin näillä ongenkoukuilla kannettua. Jos kivijalasta käytte laitteen hakemassa, niin suosittelen tsekkaamaan laitteen vuosimallin ja ostamaan kuluvan vuoden mallin (2023). Tuskin autokaupassakaan uutta autoa ostaessasi suostut suoraan vastaanottamaan viime vuoden mallin, mutta uuden vuosimallin hintaan.

Mikäli tuotetarrassa (löytyy laitteen pohjasta ja paketin kyljestä) ei jostain syystä löydy vuosimallia, niin mallin saa selville SN-numerosta. Tämän vuoden malleissa mennään jo numeroinnin osalta 23XX-sarjassa, mutta varmasti jossakin varastossa on ihan tämän vuoden validia mallia myynnissä ja numerointi voi olla 2239 ja siitä eteenpäin.

Anyway, siinä se paketti lattialla nyt lepää. Avataanko?

Sieltä se tulee..

Huomasitteko? Pahvilaatikko pitää sisällään pahvisen työkalun, joten älä heitä laatikkoa suorilta käsin roskiin. Tätä ”viivotinta” käytetään kartan teossa apuvälineenä, jotta leikkurin etäisyys leikkuurajaan pysyisi suositellussa 15cm:ssä.

Hieman pahvia ympäriltä pois ja muovien alla näkyy ainakin leikkuri ja telakka. Puretaanpa lisää..

Ja tässä koko paketin sisältö:

  • Itse leikkuri Segway Navimow H800E
  • Telakka, virtalähde ja johto
  • Ohjekirjat ja muut lirpakkeet
  • Tarvikepakkaus

Navimow on kooltaan todella iso verrattuna edelliseen leikkuriini, eli Mcculloch ROB S600:seen. Telakka on myös ..noh sanotaanko, että laajempi kuin mitä olen ennen nähnyt. Virtalähde on myös iso ja suunnittelija on onneksi fiksusti tehnyt seinäkiinnitystä varten reiät.

  • Tarvikepakkaus sisältää seuraavat artikkelit:
    • GNNS-antenni
    • Antennin varsi ja maapiikit
    • Sinkilät ja tarranauhat virtajohdolle
    • Ruuvisarja antennin kiinnitystä varten
    • Maaruuvit” telakalle
    • Vaihtoterät

Antennin johto ei ole ”minkään” mittainen. Sehän sinällään riittää telakan tuntumaan mikä varmasti useimmissa asennuksissa on ihan ok, mutta ilman jatkojohtoa antennia ei viedä kyllä juuri mihinkään.

Sitten itse laitteeseen. On se iso, on se painava ja on se nätti. Nyt tulee aidosti sellainen tunne, että tässä on miltei ammattitason laite lattialla. No mutta, ei pidä hehkuttaa liikaa ennen kuin on asennukset ja testaukset tehty, niin ja itse leikkaaminenkin päästy aloittamaan. 🙂

Kaikki on kyllä hyvin viimeistellyn näköistä ja leikkurin muotoilukin on mielestäni asiallinen. Segway-teksti leikkurin takaosassa ei jätä ketään epäselväksi, että kenen valmistajan laite on kyseessä. Leikkurin konepellillä oleva aukko on ”Vision Fence” -sensoria varten olemassa. Eli muovi tarvittaessa pois, sensori kiinni kahdella ruuvilla ja good to go! Näytön ja nappien alapuolella on myös sadesensori.

Ohjelehtisistä vielä sen verran, että ketäänhän ne eivät kiinnosta, mutta kyllä niitä piru vie täytyy lukea. Ohjelehtiset ovat myös suomeksi. Itse pidän digitaalisista versioista, kun ovat aina ajan tasalla päivitettyinä ja saatavilla siellä missä Internet rokkaa. Tällä hetkellä digitaalinen suomenkielinen ohjekirja on päivitetty 3.2023.

Ja hienoa..kerrassaan hienoa, että laitteesta löytyy aito kantokahva. Käsiä ei tietenkään saa leikkurin alle ikinä ujuttaa eikä sellaista kiusausta pääse kahvan takia syntymäänkään. Kuten painosta (16,3kg) jo mainitsin, kahva on erinomainen kun tällaista laitetta joutuu joskus liikuttelemaan.

Lopuksi vielä kurkkaus leikkurin alle. Piikkirenkaitahan tässä ei oletuksena ole, mutta kuviointi näyttää ”purevalta”. Isommissa laitteissa luontaisesti kaksi eturengasta. Leikkuulevy on kolmiteräinen. Olen lukenut, että tähän olisi saatavilla myös kuusiteräinen leikkuulevy, mutta se ei ole Navimowin virallisesti tukema. Katsotaan nyt rauhassa mihin vakiokokoonpanolla päästään.

Pohjassa on myös tuotetarra, josta löytyy SN-numero ja muut laitteen tiedot.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Seuraavassa artikkelissa oletan perehtyväni antenniin ja suoritan mahdollisesti antenniasennuksen talon katolle.

Scroll to Top