Segway Navimow – hankinta etenee

Ja näin tosiaan pääsi tapahtumaan. Todettuani, että Suomesta ei vuoden 2023 Navimowia voi ainakaan ennen kesää hankkia, niin siirryin suosiolla tutkimaan tarjontaa Suomen rajojen ulkopuolelta. 

Tällä hetkellä (5.2023) edullisin ostopaikka löytyikin nk. kusen luikauksen päässä Ruotsin suunnalta robotmower.eu:sta. Otin yhteyttä myyjään ja varmistin vielä erikseen, että minkä vuoden malleja siellä myyvätkään…

Vastaus oli erittäinkin asiallinen, ”myymme vain vuoden 2023 malleja”.

Eipä se sen jälkeen kummempaa vaadi kuin tilausnapin painamista, maksua ja seuraavaksi odottelua. Varastotilannekin oli ”4 in stock”, joten eiköhän tuolta yksi tännekin liikene. Oletan, että parin viikon sisään pitäisi leikkuri olla kotiovella.

Malliksi valikoitui H800E, mutta Vision Fence – lisävaruste jää sitten vielä odottelemaan erillistä myöhempää hankintaa. On jopa hyvin mahdollista, että leikkuri hanskaa pihan ilman tätä lisälaitetta…mutta arvuutteluahan tämä puhtaasti vielä on.. 

Hankintaprosessipäihtyneenä olin jo ehtinyt tilaamaan Navimow antenni-kitin 10m antennikaapelin kera, sekä tämän lisäksi vielä erillisen 10m antennikaapelin. Nämä saapuvat luultavasti piakkoin hoteisiini kunhan Saksasta tänne löytävät. Sitten olisi aikomus käydä katolla hieman asennushommissa ja suunnitella telakallekin sopiva paikka.

Jos aiempaa Navimow-aiheista artikkeliani kävitte lukaisemassa niin mainitsin, että antennikaapeliveto saa valmistan mukaan olla max. 20m. Sillä rajoitteella mennään ja tavoitteena on tietenkin saada antenni tontin korkeimpaan paikkaan eli talon savupiippuun kiinni. Mahdollistetaan antennille täten parhain lokaatio sateliittinäkyvyyden kannalta.

Tämän jälkeen kiikutetaan 20m kaapeli nätisti maan pinnalle, kaivetaan alitus kulkuväylälle ja siitä sitten telakalle löytynee sopiva paikka jostain lähistöltä. Telakka ei saa olla heti talon seinän vieressä, joten viedään pidemmän antennikaapelin avulla telakka hieman kauemmas. Samalla on toki huomioitava, että telakka tarvitsee virtaa joten jostain sekin on otettava.

Eli pientä plänäystä vielä tarvitaan, mutta askelmerkit on jo.. no suurin piirtein siellä päin. 

Scroll to Top