Segway Navimow – antennisetti ja jatkojohto

Edellisessä artikkelissa paljastin pistäneeni tilauksen Navimow H800E -leikkurista sisään ja hieman sitä ennen olin jo ehtinyt tilaamaan antenni-kitin ja vielä jatkojohdonkin. Leikkuri siis itsessään vielä uupuu, mutta antennitarvikkeet saapuivat. Tsekataanpa mitä paketit pitää sisällään.

Kaapelia ja tarviketta..

Nokkani edessä pöydällä on siis kaksi erillistä pakettia. Vasemmanpuoleinen paketti on nk. antenni-kitti (Antenna Extension Kit) ja oikeanpuoleinen on antennin jatkokaapeli (Antenna Extension Cable).

Alla olevassa kuvassa järjestys on sama, antenni-kitti vasemmalla ja jatkokaapeli oikealla. Antenni-kitti pitää sisällään antennitelineen putkineen, 10m antennikaapelia ja kiinnitystarvikkeet. Jatkokaapelipaketissa pitäisi olla ainoastaan 10m kaapelia. Antenni-kitin takaosassa on fiksusti kerrottu, että kun antenni-kitin asentaa, tulee käyttäjän luoda Navimowille tämän jälkeen uusi karttapohja.

Tämä on erittäin hyvä muistutus! Mikäli alkuperäinen antennin asennuslokaatio ei ole riittävän hyvä ja kuuluvuusongelmia ilmenee, niin siirtämällä antennia toiseen lokaatioon esim. antenni-kittiä käyttäen tarkoittaa se aina myös leikkuualueen uudelleenmappausta. Ehkäpä heti alussa kannattaa siksi tehdä hieman ajatustyötä ja puntaroida, että olisiko antennin asennus syytä suorittaa hetimmiten vaikkapa talon katolle esteettömän satelliittinäkyvyyden saavuttamiseksi. Ja mappaus Navimowin yhteydessä tarkoittaa sitä, että leikkurilla ajetaan kaikki leikkuualueen reunat laitetta itse applikaatiolla ohjaten. Tässä saattaa jokin tovi mennä ja tästä syystä mappaus voi olla työlästä suorittaa uudelleen.

Kurkataanpa pakettien sisälle eiköstä juu? Ja paketin sisältä paljastui oikeastaan juuri se, mitä takakannen kuvauksen mukaan oli odotettavissakin. Ohjelehtinen on laihanlainen ja siitä minä pidän. 🙂

Ohjeessa on kyllä ytimekkäästi kuvattu miten mikäkin osa toisiinsa kiinnitetään ja mikä antenni-kitin logiikka on. Suomea ei löydy sanaakaan, mutta eiköhän tämä luonnistu ilmankin.

Jatkokaapelipaketista löytyi odotettuun tapaan 10m antennikaapelia, joten ei ylläreitä tässäkään boksissa. Tällä setillä antenni pitäisi saada talon katolle kiinni ja sieltä kaapeli vietyä 20m päähän…tai sanotaanko, että riittävän/sopivan etäisyyden päähän telakan liittimeen.

Nopea näpertely tuotti tulosta ja kyllähän se ihan antennitelineeltä näyttää. Kaapeli työnnetään alustalevyn putkeen sisään ja putkea pitkin ylös aina antennille asti. Sitten liitin kiinni ja that’s it.

Antennikaapelin liittimistä piti lopuksi vielä ottaa heittolaukaus. Keskustelupalstoilla on muutamankin kerran esitetty kysymys, että ”mikä liitintyyppi kaapelissa oikein on?” Sitäpä en minäkään osaa valitettavasti sanoa, mutta kuusipinninen (6) liitin tuo on ja toki tiivisterenkaan kera, ettei vesi pääse sisälle tekemään tuhojaan. Kyselyissä taustalla on ollut oletettavasti se, että voisiko antennijohtoa pidentää itsekyhätyillä halvemmilla kaapeleilla jos vain liitinpää on oikea. Todennäköisesti voi, mutta liitintyyppi kannattaa jostakin kyllä ensiksi selvittää ja muistaa, että kaapelivedon maksimipituus saa edelleenkin olla max. 20m. (ps. olen kuullut myös 30m antennivedoista, jotka toimivat ihan mainiosti)

Hinnaltaan antenni-kitti maksaa n. 70€, ja erillinen 10m jatkokaapeli maksaa n. 40€. Yhtenäisellä itsekyhätyllä 20m antennikaapelilla ja sopivilla liittimillä voisi kyllä muutaman euron varmasti säästää ja todennäköisesti enemmänkin…

Nyt vain itse antenni puuttuu, mutta eiköhän se sieltä leikkurin kera kohta ovelle löydä. Jäädään odottelemaan, over and out.

Scroll to Top