Roborock s5, uusi FW3.5.7_002008

Meille Eurooppalaisille Roborock S5:n omistajille julkaistiin vihdoin uusi firmware-päivitys 3.5.7_002008. Kooltaan 60M paketti pitää sisällään mm.

  • uusi karttapohja
  • navigoinnin algoritmiparannuksia
  • bugikorjauksia
  • huonekohtaisen siivouksen tuki

Tätä päivityspakettia onkin sormet syyhyten odoteltu joulukuusta lähtien, ja erityisesti tuon huonekohtaisen siivouksen takia. Toiminnallisuus on päivityksen jälkeen käytännössä samalla tasolla kuin isoveli S6:ssa.

Päivitysprosessi on simppeli. Xiaomi Home -applikaatio ilmoittaa uudesta päivityksestä ja sitten vain päivittelemään.

Onnistuneen n. 10min kestävän updaten jälkeen karttapohja näyttää tältä:

Huonekohtaista siivousta ei saa käyttöön, ennen kuin uusi ajo koko alueella tehdään. Uuden ajon myötä Roborock kykenee määrittelemään karttaan huoneet, jonka jälkeen karttanäkymään saadaan hieman väriä.

Nyt Roborockin alavalikosta voidaan valita uusi huonekohtainen siivous ”Room”, jo aiemmin käytössä ollut zone-siivous ”Zone”, tai sitten oletusasetuksena toimiva ”All”. Huonekohtaista siivousta on helppo käyttää. Kartasta klikataan haluttua huonetta ja tämän jälkeen valitaan ”Clean”. Karttaan voi myös tehdä muutoksia yhdistämällä alueita huoneiksi, tai vaihtoehtoisesti jakamalla alueita uusiksi huoneiksi. Tämä tapahtuu vasemmasta alakulmasta painiketta painamalla ja valitsemalla ”Edit room”.

Halusin jakaa yhden isomman alueen kahdeksi huoneeksi (turkoosi väri kartassa), sillä kodissamme nämä kaksi aluetta tunnetaan omina huoneinaan. Kun oranssi jakoviiva on asetettu haluttuun paikkaan, klikataan ”Divide”. Tämän jälkeen Roborock päivittää karttaa ja lopulta karttaan ilmestyy eri väriseksi lohkottu huone.

Jakoa tehdessä applikaatio herjaa seuraavaa ”Scheduled room cleaning will become invalid if room divided”. Itse tulkitsen tämän tarkoittavan sitä, että aiemmin tehdyt huonekohtaiset ajastukset rikkoutuvat, mikäli nykyistä karttapohjaa mennään muokkaamaan. Eli jakamisen tai yhdistämisen jälkeen tehtyihin uusiin huonekohtaisiin ajastuksiin ei pitäisi olla mitään estettä, tai edes haastetta. Kun applikaatiossa siirtyy ajastuksiin, niin tämä samainen viesti tosin löytyy sieltäkin.

En nyt ihan täysin varma ole, että miksi tuo ilmoitus tuolla edelleenkin on. Ajastukset toimivat normaalisti ”All” ja ”Room” -valinnoilla. Onko muilla tästä enemmän tietoa?

En ole vielä ehtinyt paljoakaan seuraamaan siivousalgoritmin parannusten vaikutusta esim. siivouksen kestoon. Olen jo aiemminkin ollut todella tyytyväinen siihen, miten Roborock navigoi siivousalueella ja hankalissa tilanteissa. Täytynee tätä hieman seurailla ja tutkiskella siivouksen kestoja vanhan version ja uuden version välillä. Päivityksen ehdoton helmi on kuitenkin huonekohtaisen siivouksen tuki, joten hiphei, nyt kaikki päivittämään!

Ainoa asia mitä jään kaipaamaan, olisi Google Home tuki huonekohtaiselle siivoukselle tyyliin ”Hey Google, clean up my Dining Room”. Tällä hetkellä Google Homen ymmärrys huonekohtaisuudesta perustuu Xiaomi Home -applikaatiossa määriteltyihin ”Room” -asetuksiin. Nämä asetukset ovat täysin irrallaan Roborockin omaan karttaan määritetyistä huoneista. Tällä hetkellä Roborockin saa siivoamaan koko siivousalueen Google Homen kautta, mutta ei valitettavasti mitään muuta.

Scroll to Top