Mill-lämpöpatteri (wifi)

Sähkölämmitteinen patteri on suhteellisen vanha keksintö. Kesti kuitenkin melko pitkään, että myyntiin tuli lämpöpattereita, joita voi hallita wifi-verkon tai internetin yli. Millheat on yksi monista lämmityslaitteiden valmistajista, joiden osasta malleja löytyy oletuksena wifi-sovitin. Millheat yrityksestä en oikein muuta osaa sanoa, kuin että yritys on norjalainen ja perustettu jo 90-luvulla. Yritys lienee sinällään yksi monien muiden joukossa ja tuotteita kun sopivasti löytyy suomalaisista kivijalkamyymälöistä, niin sehän jo riittää hankinnan edistämiseksi. Päädyin malliin SG1200Wifi, joka on teholtaan 1200W ja kykenee lämmittämään max. 18m2 tilan. Patterin hinta oli 105€ (vuonna 2018) ja se oli mielestäni wifi-patteriksi kohtuuhintainen.

Miten Mill-lämpöpatteria käytetään?

Patterin hallintaa varten tarvitaan applikaatio ja jos tuotteella on applikaatio, niin todennäköisesti patterin lämpötilaa voidaan applikaatiolla säätää ja ajastaa. Tässä on mielestäni wifi-verkkoon kytkettävän sähköpatterin tärkein ominaisuus heti tehokkaan lämmöntuoton jälkeen. Mill-lämpöpatterille on tosiaankin olemassa oma applikaationsa. Kun patteri on kytketty sähköverkkoon, liitetään se applikaation avulla kodin wifi-verkkoon. Onnistuneen asennuksen jälkeen lämpöpatteri/lämpöpatterit (minulla nimellä ”Yläkerta”) ilmestyvät applikaation laitehallintaan. Tämän jälkeen päästäänkin konfiguroimaan patterin toimintaa.

Uusi Mill-lämpöpatteri lisättynä applikaatioon

Tilojen lämpötilan määrittäminen

Aluksi määritellään jokaiselle tilalle (comfort, sleep, away) omat oletuslämpötilansa. Comfort-lämpötilaa käytetään silloin, kun lämmitettävässä tilassa on henkilöitä paikalla. Sleep-tilaa käytetään silloin, kun tilassa on henkilöitä nukkumassa. Away-tilaa käytetään silloin, kun henkilöitä ei ole lainkaan paikalla.

Comfort 21C, Sleep 19C ja Away 5C

Ajastaminen ja aikataulu

Kun tilojen lämpötilat on asetettu, voidaan siirtyä tilojen aikatauluttamiseen. Aikataulun rakentaminen applikaatiossa on suhteellisen simppeli homma. Luodut tilat ovat omina väreinään viikkokalenterissa ja tilaa voidaan venyttää minuuttikohtaisesti esim. maanantaille klo 08.15 – 10.30. Viikkokalenterin toteuttaminen tarkoittaa siis sitä, että kalenteriin merkataan päiväkohtaisesti kellonaikoina ne hetket jolloin tilassa ollaan paikalla, siellä nukutaan, tai sieltä ollaan kokonaan poissa. Yksinkertaista eikö vain? Kun viikkokalenteri on luotu, niin lopuksi se tallennetaan. Tämän jälkeen lämpöpatteri ryhtyy toteuttamaan käyttäjän määrittelemää aikataulua.

Yläkerran patterin aikataulu

Päivisin kun kukaan ei ole kotona, Mill-lämpöpatteri tiputtaa yläkerran lämpötilan termostaatissa 5C-asteeseen. Rahapussi kiittää varmasti heti silloin, kun 100€ hankintakulut on kuoletettu. Lisäksi yläkerrassa on nyt mukavan lämmin, eikä kenenkään ole tarvetta palella.

Onko Mill hankinnan arvoinen?

Tuote hoitaa yksinkertaisesti sen, mitä sen oli tarkoituskin. Lämmittää tilan, patterin pystyy tarvittaessa säätämään langattomasti ja sen voi lisäksi ajastaa halutun aikataulun mukaisesti. Ainoa asia mitä kaipaisin, olisi Smartthings-intergraatio, jolloin saisin lämpöpatterin tiedot ja hallinnan siirrettyä päivittäin käyttämääni Smartthings-applikaatioon.

Vastaus kuitenkin alkuperäiseen kysymykseen, suosittelen!

Scroll to Top