McCulloch ROB S600 – Päivitys

Hei nyt kaikki ROB S600 -omistajat päivityshommiin, jos ei ole jo tehtynä. Viimeisin päivitys on tämän vuoden tammikuulta (1.2021) ja omistaja voi tämän päivitysprosessin itsenäisesti kotosalla suorittaa. Ohessa päivitysprossi Valohullun toimesta tehtynä.

Päivitys

Ensiksi kainaloon napataan läppäri tai mikä tahansa WIN10 tai macOS -käyttöjärjestelmän omaava tietokone. Sitten haetaan käyttöjärjestelmän mukainen päivityssofta ja asennetaan se. Latauslinkit löytyvät täältä.

Samalla kun softa-asennusta tehdään, käy hakemassa Torx T20-työkalu, sekä USB-a – USB-b -kaapeli.

Kun softa-asennus päättyy, niin huomioithan, että olet sellaisessa lokaatiossa tekemässä asennusta missä läppärillä on internet-yhteys käytettävissä. Internet-yhteyttä tarvitaan asennuksen aikana. Käynnistä seuraavaksi tietokoneelle juuri asentamasi sovellus ja sammuta samalla robotista virrat. Ennen kuin robotti selätetään maahan, käännä leikkuuterän korkeuden säätöä pienimmälle numerolle. Tällä tavoin teräsuojan ja akkukotelon kannen väliin saadaan operointitilaa.

Avataan kaksi Torx T20 -ruuvia, jotta akkukotelon kansi saadaan avattua.

Kotelon alta paljastuu liitin, johon usb-kaapelin toinen pää kiinnitetään.

Tähän asti helppoa kuin heinän teko…

Seuraavaksi käännetään robotti takaisin renkailleen, kiinnitetään usb-kaapelin toinen pää tietokoneeseen ja laitetaan robottiin virrat takaisin päälle. Nyt sovellus ohjeistaa ja kertoo päivityksen etenemisestä. Ensimmäinen ilouutinen pitäisi toki olla, että ”Päivityksiä on saatavilla”.

Seuraavaksi ryhdytään päivittämään ohjelmistoa.

Robotin omassa näytössä päivitys näyttää tältä. Asennuksen aikana robotti käynnistää muutaman kerran uudelleen, joten ei syytä panikoida, jos näytön valot hieman vilkkuvat.

Asennus on monivaiheinen ja kestää n.15 minuuttia.

Lopuksi sovelluksen ruudussa kerrotaan, että ”Ohjelmointi päättynyt”. Nyt käänteisessä järjestyksessä irrotetaan aluksi usb-kaapeli tietokoneesta. Tämän jälkeen robotista kytketään virrat pois. Sitten usb-kaapeli robotista irti ja akkukotelon kansi ruuveilla kunnolla kiinni. Lopuksi robotti käännetään taas renkailleen ja laitetaan virrat päälle. Muista tässä kohtaa kääntää teräkorkeus taas sille tasolle, missä sitä yleensäkin pidät. Alhaisin leikkuuvaihtoehto on ainakin tämän kesän nurmikkoa muutenkin polttaville keleille aivan liian matala 🙂

Onnistuneen päivityksen voi vielä tarkastaa laitteen asetukista ”Yleistä” valikon alta.

Pikahuolto

Nyt kun robotti on ohjelmiston osalta päivitetty kuntoon, niin tehdäänpä samalla pikahuolto. Tällä kertaa pikahuoltoon kuuluu ylimääräisen nurmikkojätteen putsaus, terien vaihto ja pientä pintasiivousta. Nurmikkojätteen putsauksessa parhaimmat ystävät ovat hammasharja, paineilma ja vesi. Kun isoimmat jätteet on robotin pohjasta ja renkaista poistettu, niin vaihdetaan terät. Näitä teriä uusine ruuveineen vaihdan leikkuukaudella muutaman viikon välein.

Pintahuoltoon käytetään autotallihommissa suosittua WD40:stä. Tämä loistava aine syrjäyttää veden, voitelee, ehkäisee ruostumista. Käytännössä WD40 on tarkistettu ensisijaisesti metalliosien voiteluun ja huoltoon, mutta robotti on tykännyt kevyestä käsittelystä ja putsaaminen on huomattavasti helpompaa säännöllisen WD40-pyyhkimisen ansiosta.

Nyt robotti kiittää ja erityisesti omistaja on iloinen, sillä uusin päivitys järkeisti mm. käytäväleikkuuta huomattavasti tehokkaampaan suuntaan.

Scroll to Top