Logitech lopettaa Harmony-tuotteiden valmistamisen

Yleiskaukosäätimien ehdoton valtias Logitech, on päättänyt hieman yllätyksellisesti lopettaa Harmony-tuotteiden valmistamisen. Tämä on sinällään toki hienoinen yllätys, mutta merkit ovat olleen ilmassa jo useamman vuoden. Viimeisin Harmony-tuote on taidettu julkaista joskus liki 10 vuotta sitten. Eli hiljaista on ollut Harmony-tuotteiden rintamalla, eikä rehellisesti sanoen Harmonyn konfigurointiin käytettävä mobiiliapplikaatio, saati työasemasoftakaan ole ollut kovin erikoisessa jamassa.

Todennäköisesti Logitechin tiedote saattaa aiheuttaa ostajan kannalta mukavia hetkiä jälleenmyyjien tuotehyllyillä. Oletettavaa on, että varastojen loppuunmyyntiä mahdollisesti boostataan totuttua alhaisemmilla hinnoilla. Ostaja ei valmistuksen päättymisestä riippumatta jää tuuliajolle, sillä jokaiselle ostetulle tuotteelle on yhä edelleen takuu, sekä tuotetuki. Logitech aikoo myös jatkaa laitetietokannan ylläpitämistä, joka tarkoittanee myös uusien laitteiden lisäämisestä tarvittaessa kantaan. Älykoti-harrastajien osalta Amazon Alexan ja Google Homen -integraatiot jäävät onneksi käyttöön.

Selvää kuitenkin on se, että Harmony-tuotteille ei Logitechilla enää nähdä selkeää tarvetta ja Harmony-tuotteet ovatkin jatkossa nk. katoavaa kansanperinnettä.

Käyttäjän kannalta mielenkiintoisempi kysymys kuuluukin, ” että mitä Harmonyn jälkeen? ”, sillä varteenotettavia vaihtoehtoja markkinoilla ei ole.

Scroll to Top