Alkoholimuseota värien kera

Ei tullut viikonloppuna läträttyä alkoholin kanssa, mutta tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryypissä tuli kuitenkin käytyä. Hiivatehdas oli kerrassaan upeasti valaistu. Itse museossa olen itse aiemmin jo käynytkin ja suosittelen tätä ehdottomasti kaikille. Lukuisten museolaitteiden ja -pullojen joukosta löytyy myös ”the pullo”, eli alkuperäinen Alkon Rajamäen tehtaalla pullotettu Molotovin cocktail. Oliko näitä nyt enää se 3kpl jäljellä, ja yksi siis kököttää Rajamäellä…

On museossa toki muutakin nähtävää, kuten alakerran tykki, jolla oli tarkoitus puolustautua itänaapurin ilmahyökkäyksiä varten lähistön tykkitorneista käsin. Nämä tykkitornit sijaitsevat muuten puolen kilometrin metsäkävelyretken päässä itse museolta ja ovat kyllä melko hämmentävä näky keskellä kaunista luontoa. Iltalehden toimittaja teki taannoin artikkelin tykkitorneista jos kiinnostaa käydä lukemassa.

Lähdekuva: artohagg.fi

Lisäksi hyvänä muistutuksena kaikille, että Suomessa oli aikoinaan nk. kieltolaki, josta myöhemmin sitten äänestettiin paperilappuun ruksaamalla kieltolain puolesta tai vastaan.

Museo on auki muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta pääosin kesäaikaan, joten nyt kun laittaa muistutuksen itselleen almanakkaan ylös, niin kesällä löytää itsensä viinapullojen keskeltä. Ja en tarkoita Juhannusta, jos joku siihen jo ehti sekoittamaan..

Mutta Valohullun blogiin sopien, ohessa muutama ”kirkas” kuva ”nautiskeltavaksi”..

Laitteistosta vielä sen verran pitää kirjoitella, että nämä seinän vieressä olevat laatikot ovat C-LED 1000 -valaisimia. Yksi valonheitin sisältää 200 led-valoa (1 KW) ja näitä Hiivatehtaan isoimman seinän valaisemiseen valjastettiin kolme. Toki täytyy huomioida, että välissä oli näitä Frisbeen tyyppisiä pömpeleitä myös ja lopputulos värejä vuorotellen oli todella hieno.

Scroll to Top