Actiontiles-ohjauspaneeli

Mistä on kyse?

Actiontiles on web-pohjainen ohjauspaneeli, joka on alunperin luotu ja rakennettu laajentamaan Smartthingsin käyttöä. Actiontiles on perustettu vuonna 2017 ja sitä käyttääkseen, on käyttäjän maksettava kertaluonteinen korvaus käyttölisenssistä (vuonna 2019 US$28.99). Actiontiles-ohjauspaneelin voi julkaista esim. tabletille, jolla voi helposti hallita Smartthingsiin liitettyjen laitteiden toimintaa ja nähdä sensoreiden statuksia. Käyttökohde voisi olla esimerkiksi kodin seinälle kiinnitetty informaationäyttö, tai vaikkapa futuristinen Magicmirror.

Actiontiles-ohjauspaneelin esimerkki (lähde www.medium.com)

Miten Actiontiles toimii?

Aluksi käyttäjän tulee hankkia itselleen Actiontiles-lisenssi. Kun lisenssi on hankittu, liitetään Actiontiles-tili Smartthings-tiliin. Kun Actiontilesilla on pääsy Smartthingsin kanssa paritettujen laitteiden laitekantaan, voidaan laitteita ryhtyä lisäämään Actiontiles-ohjauspaneeliin.

Ohjauspaneelit voidaan jakaa nk. paneeleihin, ja yksi paneeli voi sisältää haluttuja tietoruutuja (painikkeita, sensoreita, jne.). Jokaiselle luodulle paneelille syntyy yksilöivä web-osoite, jota voi käyttää halutussa päätelaitteessa. Esimerkiksi ulko-oven vieressä olevassa inforuudussa voi olla tieto murtohälyttimen statuksesta, sekä painikkeet eteisen ja ulkovalojen hallintaan. Takaoven inforuudussa voi taasen olla tieto murtohälyttimen statuksesta, mutta sen lisäksi myös kodinhoitohuoneen lämpötilasta. Käyttömahdollisuudet ovat paneelien yksilöllisyyden takia melko laajat. Mikäli inforuutu on toteutettu kosketusnäytöllä tai tabletilla, voidaan minkä tahansa laitteen tilaa säätää paneelia sormella käyttäen.

Actiontiles Panel builder, paneelin säätäminen työn alla

Värejä ja liikettä

Jotta paneelit eivät näyttäisi tylsän harmailta ja laatikkomaisilta, voi käyttäjä rakentaa itselleen haluamansa Actiontiles-teeman. Valmiita teemojakin löytyy, joissa värejä ja laitteiden ikoneja voi muuttaa haluamallaan tavalla. Actiontilesin ikonivalikoima on todella kattava ja ikoneiden avulla ulkoasua voi muokata hyvinkin erilaiseksi.

Huikeana lisänä, Actiontiles ymmärtää MJPEG-videostreamia. Mikäli kotiverkosta sattuu löytymään MJPEG-kykeneväinen valvontakamera, voidaan kameran stream näyttää halutussa paneelissa. Stream on täten myös katsottavissa Internetin yli Actiontiles web-tilin kautta. Samalla tavalla kaikkia paneelin toimintoja on mahdollista käyttää Internetin yli.

Jos et vielä ole Actiontilesiin tutustunut, niin nyt olisi sopiva aika. Actiontilesin kokonaista versiota on mahdollisuus testata 14 päivää maksutta, jonka aikana voi sitten tehdä päätöksen hankinnasta.

Tsekkaa: www.actiontiles.com

Scroll to Top